A Sedna az új Classic, avagy egy korszak lezárul…
 
Bizonyára sokan emlékeznek a ’90-es évek elejére, mely sok szempontból komoly változásokat hozott életünkbe. A rendszerváltás, a nyugati kultúra „beszivárgása” hazánkba és persze a sok-sok technikai és technológiai újítás érkezése a mindennapjainkba. Ezekben az években számos újdonsággal jelentkeztek a villamosipari gyártók is. A Prodax Rt. 1991-ben vezette be a magyar piacra Classic szerelvénycsaládját, és a termékcsalád szinte egyeduralkodóvá vált a villamos piacon a következő években, évtizedekben. Az egyedi, könnyen felismerhető külső, és egy igen masszív, strapabíró belső ötvözeteként vált igazi szimbólummá a termék a villanyszerelők és a végfelhasználók körében. Az elmúlt 27 évben, a több milliós eladási darabszámával, valódi klasszikussá vált a Classic kapcsoló.
2018 év végén egy közel három évtizedes sikertörténet zárul le, ugyanis a Classic nyugdíjba vonul és átadja helyét az ifjú titán Sedna kapcsolónak. Az elmúlt években a Sedna ismert és jól csengő márkává vált a magyar piacon. A dinamikusan növekvő eladási számok igazolják, hogy a hazai villanyszerelők és végfelhasználók nem csak megkedvelték, de előszeretettel használják is ezt a családot. A hazai piaci igényekhez igazodva 2018 májusától a Sedna családjában teljesen új, sokkal könnyebben szerelhető, helytakarékos kapcsolókat és dugaljakat kínál a Schneider Electric. Az eddig használt rendelési számok döntő többségében nem változnak. Ez alól kivételt jelentenek az IP44-es keretek, melyeknél az eddigi 1-es és 2-es keretek rendelési számai megváltoznak ugyan, de egyben ki is bővülnek 3-as sorolhatóságig. A megújuló kapcsoló- és dugaljbetétek mellett számos új funkció válik elérhetővé, ilyenek pl. rugós csatlakozóaljzatok, a kimondottan LED fényforrásokhoz tervezett dimmer és a dupla USB töltőaljzat is. A változás a külsőben nem jelent semmiféle módosulást, vagyis a jól megszokott forma- és színvilágot kapjuk továbbra is. A Lengyelországban gyártott, továbbfejlesztett betétek kisebbek és sokkal könnyebben szerelhetők, ezáltal a munkavégzés ideje jelentősen lerövidül. A régi és új kínálat kompatibilitásáról az alábbi táblázat nyújt tájékoztatást.
2018. május 2-től központi raktárunkból már csak az új mechanizmusokkal ellátott Sednákat szállítjuk! Az új Sedna kiadvány az alábbi linkről letölthető: https://tinyurl.com/y9qpbhwb
Címkék: , ,

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .